به گزارش سینماپرس، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: امیدواریم سرعت اتصال ظرفیتهای کتابی شهر تهران با هدف ترویج کتابخوانی افزایش پیدا کند.
تقویت مضاعف مجموعه باغ کتاب تهران
در این مراسم، مهرداد باقریپبدنی، رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، بیان کرد: آقای هندی قریب به یک سال با اینکه حوزه تخصصیشان در زمینه فرهنگ و هنر، حوزه دیگری بود، قبول زحمت کردند و در شرایطی که باغ کتاب نیاز به یک مدیر مستقر و تازهنفس داشتند، اوضاع را سامان دادند. ما از ایشان بابت زحماتشان سپاسگزاریم. جای بسیار خوشنودی است که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری در باغ کتاب، بهعنوان پیشانی فعالیتهای حوزه کتابی شهرداری تهران، میتواند آقای رمضانی، مدیری را با این سابقه و کارنامه درخشان در جایگاه مدیریتی خود قرار دهد.
او ادامه داد: همچنین از آقای دکتر زاکانی که عنایت ویژهای داشتهاند، سپاسگزارم. عملاً با این حکم، دستیاری و مشاوره برای آقای رمضانی فراهم شده است که در واقع یک تقویت بسیار مضاعف برای مجموعه باغ کتاب و ظرفیتهای کتابی شهر تهران در نظر گرفته شده است. امیدواریم برکت این حکم و انتصاب جدید، سرعت اتصال این ظرفیتها برای ایجاد یک حرکت عمومی در شهر تهران به سمت ترویج کتابخوانی، بهمراتب بیشتر از قبل شود. اگر خداوند کمک کند و توفیق داشته باشیم و بتوانیم این کار را برای شهروندان تهرانی، بهویژه خانوادهها، نسل کودک و نوجوان انجام دهیم و از آنها بهرهبرداری مناسب کنیم، حتماً ثمرهی آن را در مرحله اول خود ما، خانوادهمان، همشهریان و هموطنانمان خواهیم دید و ما بتوانیم این مأموریت را بهنحو احسن انجام دهیم.
حافظان هویت فرهنگی شهر
علی رمضانی مدیرعامل باغ کتاب تهران با تبریک ولادت علی بن موسی الرّضا (ع) و اشاره به اهمیت و گستردگی صنعت نشر گفت: از آقای دکتر زاکانی و آقای باقری تشکر میکنم و امیدوارم خداوند توفیق دهد تا بتوانیم این مسئولیت را پیش ببریم. صنعت نشر بزرگترین صنعت فرهنگی در کشور است و از ابعاد مختلف، از جمله جنبه اقتصادی، تعداد فعالان، حجم تولید و میزان اثرگذاری، قابل توجه است. تقریباً ۸۰ درصد از فعالیتهای نشر در تهران انجام میشود و تولیدات در این شهر صورت میگیرد؛ به دلایل مختلف از جمله جمعیت زیاد، تمرکز فضاهای دانشگاهی و ویژگیهای دیگر. همچنین، بیش از ۳۰ درصد از مصرف کتاب نیز در شهر تهران اتفاق میافتد. این مقیاس قابل توجه است و مداخلات مؤثر در آن ممکن است و تأثیرگذاری کشوری دارد، چه در حوزه تولید و چه در حوزه مصرف. این کار با محوریت این قلب کتابی تهران، که باغ کتاب است، انجام میشود. عناصر متعددی، چه در بخش خصوصی و چه در بخش حاکمیتی و دولتی، در این راستا کار میکنند و هویت فرهنگی شهر را حفظ میکنند. ناشران، کتابفروشیها و نویسندگان در تهران، حافظان هویت فرهنگی این شهر هستند.
او در ادامه گفت: قدرتی که باغ کتاب میتواند در صنعت نشر و فرهنگ کشور در فضای بینالمللی خلق کند، بینظیر است و حتماً باید یکی از مراکز گردشگری بینالمللیمان، که مجموعه عباسآباد و باغ کتاب است، تقویت شود. آقای هندی مکرر میزبان مهمانان خارجی بودهاند و باید این فعالیت تقویت شود تا بتواند نقش بهتری در این زمینه ایفا کند و در مورد هدف اولیه، یعنی ایجاد نمایشگاه کتاب دائمی در شهر تهران، بهتر عمل کند.
در باغ کتاب چه گذشته است؟
محمدحسن سعادت هندی مدیرعامل سابق باغ کتاب تهران با ارائه گزارش عملکرد ۱۱ ماهه مدیریتش گفت: من خدا را شاکرم که این سعادت قسمتم شد در این دوره خدمتی انجام دهم و بابت اعتمادتان از شما ممنونم. امیدوارم از این مسئولیت سربلند بیرون آمده باشم. از همه دوستان که حضور دارند تشکر میکنم و برای آقای رمضانی در راه پیش رویشان آرزوی موفقیت میکنم و قطعا حضور ایشان در این فضا باعث خیر و برکت برای باغ کتاب تهران است.
او در ادامه سخنان خود گفت: باغ کتاب تهران از تیرماه سال ۱۴۰۳ با دنبال کردن رویکرد تقویت هرچه بیشتر توان، تامین نیازهای زیرساختی و برطرف کردن کسریها شاهد برداشته شدن گامهایی بوده است؛ نتیجه این رویکرد را میتوان به طور کلی در رشد فروش ۵۰ درصدی کل باغ کتاب ملاحظه کرد. و اما برای برشمردن مصادیق این رویه میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تقویت بخش سروستان باغ کتاب با تامین ۴۵ هزار عنوان کتاب در این بخش. تامین رضایتمندی قشر دانشجو و طبقه متوسط با ایجاد تناسب میان مطالبات آنان و خدمات باشگاه همکارا و در نهایت درآمد این بخش را از ماهانه ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان رسانده است. راهاندازی سایت جدید باغ کتاب با دسترسیهای کاربردی و طراحی متناسب با باغ به همراه تدارک راهاندازی سایت فروش کتاب آنلاین باغ که از موارد مورد مطالبه بسیاری از مخاطبان است. نامگذاری ۱۷ ورودی باغ کتاب تهران به نام مشاهیر و شاعران و ادیبان. تعامل با بهرهبرداران بخشهای مختلف باغ برای دستیابی به بازدهی بالاتر که نتیجه آن در رشد مالی قابل مشاهده است.
او گزارش خود را چنین پایان داد: باغ کتاب تهران در ماههای گذشته با پیش گرفتن رویه اقتصاد انقباضی و تکیه بر ظرفیتهای موجود از هدررفت بودجه جلوگیری کرد و این مهم امکانپذیر نمیشد غیر از تکیه بر همکاری همراهان باغ کتاب تهران، همانهایی که روزانه و شبانه توان خود را برای رشد این مکان فرهنگی هزینه کردند. قدردان تمامی آن، بزرگزنان و بزرگمردان هستم.
باغ آرزوهای نشر
محمد حمزهزاده مدیر حوزه فرهنگ و نشر درباره باغ کتاب گفت: باغ کتاب باغ آرزوهای نشر کشور است. خدا را شکر که این مجموعه در طول سالیان رشد و پیشرفت کرده است و در دوره مدیریت آقای هندی خبرهای خوبی هم از باغ شنیده شد. کتاب یک محصول مادر است. در میان محصولات فرهنگی بالاتر از کتاب نداریم و همه هنرهای دیگر که بعضی از آنها را تجربه کردهام به کتاب نمیرسند. کتاب جایگاه ویژهای دارد و اینجا پایتخت کتاب است و انشاالله با شناختی که ما از آقای رمضانی داریم که ایشان هم خاستگاه پژوهشی دارند و هم اصولا کارها را با طراحی و فکر و برنامه شروع میکنند در مرحله اجرا پای صحبتهایشان میمانند. معمولا جایی که آقای رمضانی میرود با حضورش تاریخ فعالیت آنجا را به قبل و بعد خودش تقسیم میکند. امیدوارم آقای رمضانی آن نقش محوری خودشان را در صنعت نشر ایفا بکنند. نشر کشور در شهر تهران خلاصه شده است و البته استحقاق تهران بالاتر است. این شهر معادل ۱۵ استان کشور جمعیت دارد وبه اندازه این ۱۵ استان کشور به آن انشاالله توجه شود.
ارسال نظر